پارافین از زغال سنگ، چوب و نفت شیل استخراج می شود. در سال ۱۸۰۷ برای اولین بار توسط زمین شناس آبراهام گزنر پارافین از تقطیر نفت خام ایجاد شده است. در آن زمان هزینه تولید پارافین بالا بود ، اما پس از یافتن منابع جدیدی از پارافین و ابداع روش های ارزان تر تولید پارافین ، قیمت این ماده نیز پایین آمد. تولید پارافین به صورت جامد ، موم پارافین نامگذاری می شود ، در صورتیکه فرم مایع را روغن پارافین میگویند. پارافین کاملاً اشتعال پذیر است و دارای انرژی زیادی می باشد.
بسیاری از مواد شیمیایی را به نام پارافین می شناسند، از جمله مواد جامد نرم سفید یا بی رنگ و همچنین مایع قابل احتراق تشکیل شده از هیدروکربن های اشباع شده ، که معمولا از سری آلکان ها در یک پالایشگاه نفت حاصل می شود. انواع پارافین در ادامه ی مطلب آمده است:
موم پارافین (موم نفت) ماده جامدی که بدون رنگ، نرم و مشتق شده از نفت، ذغال سنگ یا حتی روغن شیل می باشد. که از مخلوط مولکول های هیدروکربن به تعداد بیست تا چهل اتم کربن، تشکیل می شود. در واقع پارافینی که به صورت جامد موجود است، موم نفت، موم پارافین، وکس پارافین یا پارافین جامد نامیده می شود.
این ماده در دمای اتاق بصورت جامد می باشد و در دمای بالاتر از 37 درجه سانتی گراد (99 درجه فارنهایت) ذوب می شود. نقطه جوش آن بالاتر از 370 درجه سانتی گراد (698 درجه فارنهایت) خواهد بود. پارافین جامد از نظر شکل ظاهری بی رنگ، بی مزه و بدون بو است. پارافین از نقطه ذوب کمی برخوردار می باشد. رنگ موم پارافین بسته به مقدار روغن و شفاف بودن این ماده، متفاوت خواهد بود.
همان طور که قبلا بیان شده است، انواع پارافین جامد نیز متفاوت هستند که این مدلهای مختلف پارافین بر اساس درصد چربی به چندین دسته تقسیم خواهد شد. کاربرد هر یک از آن ها منحصر به فرد می باشد و با توجه به نیازی که دارید، می توانید از انواع پارافین جامد مختلف موجود در بازار استفاده نمایید.
این نوع پارافین وزن کمی نسبت به دیگر انواع خود دارد و افراد کمتری با آن آشنایی دارند. پارافین جامد کریستال به عنوان یک پارافین خام مورد استفاده قرار می گیرد که می تواند با هر میزان روغن ترکیب شود. اساس پیدایش این نوع پارافین از موم می باشد و با روش عرق کردن آن، می توان پارافین کریستال بدست آورد.
برای آن که بدانید نوع صنعتی پارافین به چه صورت است باید بگوییم که بیشترین خلوص را در این پارافین می توان یافت؛ زیرا عملیات تصفیه روی آن به طور کامل انجام می گیرد و شفافیت ناب پارافین در آن دیده می شود. پارافین های صنعتی به صورت های مختلفی استخراج می شوند.
در یکی از این روش ها موم را قالب گیری خواهند کرد. بعد از آن با استفاده از دستگاه های مجهز و همچنین با استفاده از تعریق موم به پارافین ناخالص دسترسی خواهیم داشت. در این مرحله با کمک اسید سولفوریک باید پارافین را تصفیه کرد.
در روش دیگر که فرآیند اسیدی نام دارد، ابتدا موم را ذوب می کنند. سپس کارشناسان برای جداسازی پارافین ناخالص از سانتریفیوژ استفاده می کنند. و بعد از خشک کردن محصول استخراج شده، پارافین ناخالصی بدست میآوریم. در این جا باز از اسید سولفوریک استفاده می کنند و کار تصفیه پارافین را از این طریق انجام می دهند.
پارافین های سنگین در بازار بیشتر یافت می شوند و از این رو افراد بیشتری این نوع پارافین را می شناسند. نزدیک به 90 درصد پارافین هایی که مردم با آنها آشنا هستند، از انواع پارافین ریز بلور هستند. نقطه مشترک این پارافین با پارافین سبک در قابلیت افزودن روغن به آن می باشد که در اینصورت با سفارش مشتریان مطابقت بیشتری خواهد داشت. مومی که پارافین ریز بلور را ایجاد می کند، موم سنگین می باشد که دمای خاصی برای استخراج این نوع پارافین نیاز است.
انواع پارافین محصولات جانبی از صنعت پتروشیمی می باشند ، به این معنی که تولید آنها پایدار نمی باشند و همچنین سازگار با محیط زیست نیز نیستند. در واقع این ماده باید با نسبت بالایی از طریق سفید کننده و سایر مواد شیمیایی خالص تصفیه گردد که دقیقاً برای محیط زیست مضر و آسیب رسان خواهد بود.
پارافین به خودی خود ماده ای چرب با بوی نامطبوع می باشد و استفاده از آن چندان مطبوع نمی باشد. به این دلیل تولید کنندگان مواد نگهدارنده ، خوشبو کننده ها و همچنین مواد شیمیایی حاوی عطر را به پارافین اضافه خواهند کرد تا بتوان از آن استفاده نمود و این مواد اضافی نیز می توانند باعث تحریک پوست حساس گردد.
حتی اگر مواد دیگری به آن اضافه نشود ، پارافین گاهی اوقات به خودی خود باعث تحریک و التهاب خواهد شد. این ماده یک حالت ضد آب بر روی پوست ایجاد می کند که می تواند منافذ پوست را مسدود نموده و باعث مشکلاتی برای پوست چرب و یا پوست مستعد به آکنه گردد.